Mandioca, macaxeira, aipim, castelinha, uaipi, mandioca-doce, mandioca-mansa, maniva, maniveira, pão-de-pobre, mandioca-brava e mandioca-amarga are the names that we Brazilians give to Manihot esculenta.
From north to south, cassava is appreciated, whether boiled, fried or its flour and starch.
The coconut is the fruit of the coconut tree and provides the grated pan that is used to prepare delicious dishes, savory or sweet.
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Manjar is a dessert prepared with flour, starch and some flavoring element.
The catarinenses join Manjar of cassava and coconut, and we prepare one of the most delicious dishes of the colonial cuisine of Santa Catarina.
Let’s go to the ingredients:
- 200 grams of cooked and mashed cassava
- 200 grams of grated coconut
- 2 eggs
- 2 cups of sugar
- 1 cup of all purpose flour
- 1 cup of hot milk
Way of doing:
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Beat the cassava, hot milk and eggs in a blender. After being well beaten, place in a bowl and add sugar, wheat flour and shredded coconut, mixing well until you get a very homogeneous dough.
Place in a greased and floured pan and place in a preheated oven at 250 degrees for 30 minutes or until golden brown. Stick a fork or toothpick to check that the dough is cooked before removing the shape from the oven.
Let it cool and serve this delicious treat for breakfast, afternoon snack or as a dessert after a meal.
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Mandioca, macaxeira, aipim, castelinha, uaipi, mandioca-doce, mandioca-mansa, maniva, maniveira, pão-de-pobre, mandioca-brava e mandioca-amarga, são os nomes que nós brasileiros damos para a Manihot esculenta.
De Norte a Sul o aipim é apreciado, seja cozido, frito ou sua farinha e féculas.
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O coco é a fruta do coqueiro e fornece a poupa que ralada é usada para o preparo de deliciosos pratos, salgados ou doces.
O manjar é uma sobremesa preparada com farinha, amido e algum elemento que dê sabor.
Juntar Manjar de aipim e coco, é preparar um dos mais deliciosos pratos da culinária colonial catarinense.
Vamos aos ingredientes:
- 200 gramas de aipim cozido e amassado
- 200 gramas de coco ralado
- 2 ovos
- 2 xícaras de açúcar
- 1 xícara de farinha de trigo
- 1 xícara de leite quente
Modo de fazer:
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Bata num liquidificador o aipim, o leite quente e os ovos. Após ser bem batido, coloque numa tigela e acrescente o açúcar, a farinha de trigo e o coco ralado misturando muito bem até obter uma massa bem homogênea.
Coloque numa forma untada e enfarinhada e leve ao forno pré-aquecido a 250 graus por 30 minutos ou até dourar. Espete um garfo ou um palito para verificar se a massa está cozida antes de retirar a forma do forno.
eixe esfriar e sirva este delicioso manjar no café da manhã, no lanche da tarde ou como sobremesa após a refeição.
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